Menu
Gildia Pióra na Patronite

przechodzień

zgubione serce drży na chodniku
każdy omija je starannie
lub przechodzi na drugą stronę ulicy

boją się dotknąć
jakby miało tyfus lub inną chorobę

a ono tylko walczy o oddech
o odrobinę ciepła
o drugiego człowieka

146 995 wyświetleń
1738 tekstów
256 obserwujących
  • 12 September 2019, 21:39

    Boją się, może pijane, albo ma AIDS?...
    Ubrudzi jeszcze, a tak ładnie się wystroili do kościoła...
    Może niech się nim zajmie jakiś... ludek czekający na Taheba,
    aż zapanuje nad światem z Gerazim. :)

  • 12 September 2019, 18:52

    Sporo emocji, które chyba rozumiem.