Menu
Gildia Pióra na Patronite

Resztki rozumu

Zgubiłam mądre myśli,
kurtuazje i dobre wychowanie.
Zobaczyłam Twoje oczy
i po prostu parzyłam na nie.

Maniery, resztki rozumu
postradałam je świadomie.
To się nie godzi,
a mimo to za Tobą gonię.

Żadna część naszego DNA
nie powinna się ze sobą łączyć.
Żadne dni wspólne
rozmowę powinniśmy już kończyć.

Lgnie do Ciebie moje ciało
rozum jeszcze się broni.
Ale daję Ci słowo
pożądanie nas jeszcze dogoni.

Żegnam okruchy życia
rozsypane szanse codzienności.
Pochopne decyzje
zbieram resztki mej godności.

12 228 wyświetleń
121 tekstów
12 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!