Menu
Gildia Pióra na Patronite
agulka

agulka

Zgaszę światło by myśleć o tobie
I tak dam się ponieść wyobraźni.
Tam gdzie wszystko mogę, gdzie nie ma rzeczy niemożliwych.
Mógłbym żyć złudzeniami, bo wtedy jestem szczęśliwy.
Jak cię obejmę? Ile razy pocałuję?
Moje coraz gorętsze pragnienia spełniają się na tobie.
Pogryzę twe wargi, najem się tobą I dlatego zgaszę światło.
Żeby myśleć o tobie Nauczyłam się z tobą Że istnieją nowe i lepsze uczucia.
Nauczyłam się z tobą Poznawać na nowo świat,
Świat złudzeń Nauczyłam się Że tydzień ma więcej niż siedem dni.
Doświadczać licznych przyjemności.
Nauczyłam się z tobą Że twoja obecność nie zmieni się dla nikogo.
Nauczyłam się Że pocałunek może być słodszy i głębszy.
Że mogę odejść z tego świata choćby jutro.
Pięknych chwil, które przeżyłam z Tobą I nauczyłam się z Tobą Że narodziłam się tego dnia gdy cię poznałam.

36 253 wyświetlenia
288 tekstów
10 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!