Menu
Gildia Pióra na Patronite

Pytanie

Zgasło pod kominkiem
Bo tych kilku ziaren błysku
Trudno nazwać uśpiona Etną
Znikło Ciepło.

Wraz z nim,nabyta funkcjonalność
Nie podsycana, żeliwną konstrukcją
Pozostaje tylko, pomnik twórcy
Puste krzesło.

Po środku, bryły salonu
W otulinie z włochatej skóry
Zadbane, koślawe nogi
Słowo rzekło.

Czas udać się na spoczynek
W zasłużonej alei , wieszczem
Bez próżnicy, zagadnięty
Czy to aby nie za wcześnie ?

28 550 wyświetleń
387 tekstów
33 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!