Menu
Gildia Pióra na Patronite

zgasła aureola
ucichła niebiańska melodia
dusza tonie w ciemnościach

anielskie szepty nie wskazują już drogi

nie ma blasku w oczach
i nie przegląda się w nich błękit nieba

we włosach nieśmiało mienią się diamenty
i dogasają ostatnie promienie słońca

nie mam już skrzydeł
nie mogę latać

chmury schowały przede mną
niebieskie wrota
których nikt uchylić nie zdoła
i nawet Bóg już nie tęskni
bo wie
że nie da się pokochać upadłego anioła

13 822 wyświetlenia
144 teksty
14 obserwujących
  • PainWithoutLove

    12 September 2015, 11:37

    Pięknie Wam dziękuję :) pozdrawiam i życzę miłego dnia :)

  • Adnachiel

    11 September 2015, 19:01

    Cóż za przepiękny wiersz!
    Od dziś - mój ulubiony :)

  • Cris

    11 September 2015, 17:37

    Optymizm gdzieś odleciał, ale dobry wiersz.
    Uśmiech ślę :))

  • nicola-57

    11 September 2015, 17:11

    bdb i pozdrówka :)