Menu
Gildia Pióra na Patronite

Myślowe spazmy

http://www.youtube.com/watch?v=0wFO_3LDC5U
zewsząd osaczona
przepełnia mnie niepokój
nie znam jego pochodzenia
tkwi zadrą głęboko
nie daje o sobie zapomnieć
pamiętna skleroza
zawieruszyłam coś
wiem, a zarazem nie wiem
przesiąkam tym uczuciem
chwyta mnie rozkojarzenie
na niczym nie mogę się skupić
jakby szare komórki bezmyślne
niczym mózgu zawieszenie
myśli spazmatyczne
trzymają mimowolnie
chcę poczuć prawdy nirwanę
chociaż jej małą cząstkę
chwilę jeszcze tkwię w bezruchu
wszystkie czynności zaprzestane
wzrok wlepiony w punkt jeden
nic przed sobą nie dostrzega
błądzę, czuję, że jestem blisko
i już są zimne obolałe dłonie
na barkach codziennie noszone
i nachodzi mnie rozczarowanie
znowu przypomniałam sobie
coś co miałam zatracić
rozum nie chce wyprzeć
zrzec się własności
wyrzucić bezpowrotnie
i żyć dalej nieświadomie
bez zbędnych wspomnień
pozbyć się bojaźliwości
dumnie kroczącej
rany ziarniną zasklepione
nawet już wybaczyłam
to jednak bez znaczenia
tak systematycznie
sama płatam sobie figle
im bardziej chcę zapomnieć
tym wracasz masywniej...

To tak jakbym pakowała wspomnienia w paczkę
z bólem serca wysyłaną na koniec świata
a ona w me ręce trafia ciągle odsyłana...

26 000 wyświetleń
524 teksty
59 obserwujących
  • Papużka

    3 March 2013, 15:00

    e tam świetny spazmatyczny... pustostan pachnący niechcianymi wspomnieniami..

  • misiek45

    3 March 2013, 14:59

    Czasem tak mamy jak piszesz,świetny wiersz-pozdrawiam Papużko:)