Menu
Gildia Pióra na Patronite

Tobie

Żeś przy mnie był, gdy brakło nadziei,
Żeś śmiał się z mojej głupoty
I oddalał ode mnie tęsknoty,
I wyrywał ze smutków kniei.

Żeś płakał mi na ramieniu.
Żegnając się krzyżem z życiem,
Żeś słomiane nadzieje obracał w spiże
I wątpił o naszym istnieniu.

Żeś przy mnie wytrwał przez te lata,
Kłócąc się i godząc tyle razy,
Żeś długo nie chował urazy

I szybko wracał do mojego świata,
A nie wpuszczałem weń wielu
Lecz ciebie zawsze - mój przyjacielu!

Wiersz dedykowany mojemu sąsiadowi i przyjacielowi, którego znam od 19 lat.

21 191 wyświetleń
266 tekstów
27 obserwujących
  • funeralofheart

    4 May 2016, 17:41

    Staram się być dobrej myśli - bierz ze mnie przykład :)

  • 4 May 2016, 14:26

    no dnia ani godziny nie znam, ale czegoś innego ;) a myślisz, że jednak może mi coś takiego miłego też trafić? no to może jeszcze nie wszystko stracone i warto poczekać? :)

  • funeralofheart

    3 May 2016, 22:37

    Dziękuję...nie znasz dnia ani godziny xD

  • 2 May 2016, 05:40

    piękny wiersz, piękna przyjaźń skoro taki wiersz zrodziła.
    Aż pozazdrościłam obdarowanemu....
    ciekawe czy kiedyś dla mnie ktoś coś równie miłego napisze? ;)

  • funeralofheart

    1 May 2016, 16:55

    Pozdrawiam :)