Menu
Gildia Pióra na Patronite

* * *

zepsuła
nam się miłość
i fermentuje
na dnie serca
podtruwa
nasze uśmiechy
zatrzymuje
w połowie
wyciągnięte dłonie

zepsuła
nam się miłość
smrodem umierania
podcina nam skrzydła

4845 wyświetleń
120 tekstów
43 obserwujących
  • awatar

    2 January 2013, 18:26

    pachnie tu serkiem brie
    dlatego jeśli już to raczej miłość pleśnieje na dnie serca
    bo np winogrona albo jabłka mogą fermentować na wino, które serca rozgrzewa i upierza i rozwija skrzydła
    umierający człowiek śmierdzi coraz bardziej, umierająca miłość traci zapach

  • 2 January 2013, 17:49

    jak codzienne jedzenie tego samego co wczoraj i i miesiące do tyłu .

  • 2 January 2013, 17:21

    z zepsutego uczucia
    zatrute słowa
    i zatrute uśmiechy
    ulatują

    Dobre słowa o niedobrym podcinaniu skrzydełek.

    Pozdrawiam.