Menu
Gildia Pióra na Patronite

spokój

zemrzę chyba już dzisiaj
he, pomarzyć dobra rzecz

nie ma przeca tak łatwo,
wszak dobrze o tym wiem

czasami warto pomarzyć
choć żaden tego sens

pomyśleć, jakby to było
tak wielki spokój mieć

ten spokój niezakłócony
w przyszłości tylko sen

świadomość tak wspaniała,
że nikt nie zbudzi mnie...

Rafał Ratyński
Katowice 30.09.2013

5285 wyświetleń
41 tekstów
1 obserwujący
  • Raphaël-eu

    14 October 2013, 10:00

    Cisza...
    Tak, fajna sprawa.

  • Asia Isha

    13 October 2013, 12:27

    Smutkiem przeplatany, ładny.
    Czuję podobnie
    "tysiące myśli przebija sie przez moją głowę
    o których nigdy nikomu nie powiem
    dziwne głosy które słyszę
    proszące wciąż o ciszę.."

  • misiek45

    5 October 2013, 07:36

    Bardzo interesujący wiersz choc osobiście marzenia zmieniłabym na bardziej żywe:)
    W śmierci trudno tkwic
    bo co po niej ? nic
    Odpoczynku nie będzie
    tylko nicośc wszędzie..
    Pozdrawiam Rafale:)