Menu
Gildia Pióra na Patronite

Dichtkunst

Żegluje w oceanie błękitu
z mordą na kłódkę zamkniętą
podmuch wiatru rzuca mi
chłód dnia wyrwany
wczorajszej nocy

w odpowiedzi
błyskam oczną gałką
czując pod sobą ciąg

rozpływam się
jak poranna mgła
przy słońcu które konna
tak codziennie

aby znów ukazać się
niczym czerwony
polny mak na
nieboskłonie

oddycham wczorajszym
-„ale”-

10 253 wyświetlenia
160 tekstów
45 obserwujących
  • ....ktoś....

    15 November 2011, 10:54

    Wyzwanie i protest skierowany do miłości moja droga
    Pozdrawiam i dziękuje za przeczytanie mego bzdetu

  • Pytia

    14 November 2011, 22:28

    ......słońce ...i Ty......................pragnienie spełnienia
    "czerwony mak na nieboskłonie" - ..........................wyzwanie i protest!
    Czy źle Cię rozumiem?

  • Myffa90

    14 November 2011, 22:21

    Tylko słońce podwójnie kona.
    Reszta mi gra.

  • marka

    14 November 2011, 20:35

    Pierwyj sort.
    Gratulacje