Menu
Gildia Pióra na Patronite

Żeby piękno mogło trwać
Stwórz dla ludzi obraz
Szczęśliwości na Świecie
Jeszcze jeden raz
Stwórz od nowa
Z pikseli wielu
Niech nastąpi odnowa
Tylko w Nas Przyjacielu
Przenieś go w realny świat
Chmury niech zaskoczą las
Letni deszcz go przyodzieje
W morze wlej nadzieję
Niech szumi spokojnie
Zapomni o wojnie
Ocean niech czeka na...
Dreszcz zapomnienia
Czas na marzeń spełnienia
Doliny i góry pną się w chmury
Wzrostu czas - Miłość w Nas
Słońce ciepło w serca wleje
Piękne...świetliste jego promienie
Księżyc przyniesie ukojenie
Od tego są Przyjaciele
Wśród innych zadań toniesz...
Tak dbasz o swoje zdrowie?
Nadzieję mam...że
Przy Nas trwasz
O swoje zdrowie także dbasz
Ze wszystkim radę sobie dasz
Pomimo burz... zakrętów i łez
Dla Ciebie mam ten wie(r)sz ?
Niech Twój plan wypełnia się
Amen
...
15.06.2021
11:21

281 817 wyświetleń
2733 teksty
35 obserwujących
  • Odys syn Laertesa

    15 June 2021, 09:39

    Chmury niech zaskoczą las...
    Jaka świetna metafora... Pozwolisz że sobie to kiedyś wykorzystam. Pozdrawiam ✋