Menu
Gildia Pióra na Patronite

Zebraliśmy się tutaj, aby…
Właśnie, ile razy już się zbieraliśmy?
By przywitać, pożegnać,
połączyć, pogratulować,
poinformować, oświadczyć,
etc.
Niezliczone okazje serwowane przez życie;
Kupowaliśmy prezenty, przeróżne kwiaty i znicze.
Minęło tyle pięknych chwil,
Mierzonych w dziesiątkach lat.
Niby mądrzejsi, jednak wciąż nieprzygotowani…
Na rozstanie; nigdy nie będzie odpowiedni czas na rozłąkę.

Zebraliśmy się dziś tutaj, by pożegnać Ciebie…
W tej małej kaplicy;
Jest jak wyspa dookoła grobów.
Leżysz w drewnianej skrzyni wyłożonej atłasami,
Otoczona kwiatami.
Pod splecionymi dłońmi trzymasz list ode mnie
Ten niepożegnany…
Bo wiem jednak, wierzę mocno,
Że wraz z innymi, którzy opuścili Ziemie
Zbierzesz się i przywitacie mnie w Niebie.

11 899 wyświetleń
196 tekstów
94 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!