Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz Tekst dnia 2 December 2019 Konkurs Wiersz jesienny

Jesień

Zebrałam słońca refleksy w oczach
I powiew wiatru w swym szepcie.
Nadeszła jesień. Kochany, popatrz!
A ty nie widzisz że jestem...

Zakładam pełne kolorów liście
A nocą chłodne mam stopy.
Ty nie poznajesz mnie. Oczywiście.
Za latem wzdychasz z tęsknoty.

Snuję więc teraz wizje przyszłości.
Nocami karmię się nimi.
Czy to ostatni sezon miłości?
Czy przetrwasz chłód mojej zimy?

Cała jesienna i z kubkiem w dłoni,
Otulam kocem się ściślej,
Poddaję się tej myśli pogoni
I myślę... Jak tu mniej myśleć.

68 wyświetleń
1 tekst
1 obserwujący