Menu
Gildia Pióra na Patronite

"Spustoszenie"

Ze wszystkich marzeń wybrałem jedno,
Z każdego snu wyrwane wspomnienie...
I idę z myślą od lat tak mi wierną,
Gdzie głównym sensem jest zapomnienie.

Ogień spogląda wprost w moje oczy,
Pali nieśmiertelne sumienie.
Burza emocji do serca wkroczy,
Zostawiając spustoszenie...

Wołasz mnie matko przedziwną pieśnią,
Już nie mam siły biec w Twe ramiona.
Pomóż mi matko przejść przez to piekło,
Noszę w swym sercu burzy znamiona.

6576 wyświetleń
88 tekstów
3 obserwujących
  • Cris

    17 September 2016, 10:24

    wymowny...ciekawy

  • zapach_bzu

    9 September 2016, 08:59

    Cóż mogę napisać...
    Podoba mi się.