Menu
Gildia Pióra na Patronite

Ze strzępów marzeń uszyte,
i w kałuży krwi obmyte,
tlą się umarłe pragnienia,
w otchłani zapomnienia.

Z pożółkłych liści złożone,
słowa starannie ważone,
w ciężkie łańcuchy odziane,
nigdy niewypowiedziane.

Melodię grają wspomienia,
chwile nie do zapomnienia,
a czas tak szybko ucieka,
gdy życie przez palce przecieka...

24 366 wyświetleń
215 tekstów
222 obserwujących
  • Żelek

    11 April 2011, 21:37

    Miło mi, że się podoba :)

  • Julka 10

    11 April 2011, 21:03

    SUUUPPEEERRRRRRRRRRRRR !!! :) W tym jednym słowie zawarłam wszystkie myśli :):)

  • Żelek

    14 February 2011, 17:09

    Dziękuję wam drogie Panie :)

    Pozdrawiam serdecznie.

  • Papillondenuit

    14 February 2011, 00:44

    Mnie również urzekła druga strofa - bardzo ładnie dobrałeś słowa Marcinie.
    Pozdrawiam serdecznie:)

  • IBELLA

    13 February 2011, 17:26

    Racja Marcinku "czas tak szybko ucieka,
    gdy życie przez palce przecieka... "

    ....a słowa: "z pożółkłych liści złożone, starannie ważone,w ciężkie łańcuchy odziane,nigdy niewypowiedziane" ... idealnie to ująłeś...

    eh...to życie ...