Menu
Gildia Pióra na Patronite

Magia zdrowia

Zdrowie - jakież to piękne słowo
Magią płonące.
-Powiedz, cóż może być cenniejszego od Ciebie?
-Czyżby bogactwo, diamenty, uciechy życia?
-tak wiem to wszystko zachwyca.
-ale cóż po nich, gdy nagle odchodzisz niespodziewanie,
czasami na małą chwilkę,
a mimo wszystko zostawiasz smutek i pustkę.
Nawet gwiazdka z nieba nie ucieszy.
Kiedy Ty swoją magią nie uleczysz.
-Oj zdrowie, zdrowie jesteś cudem najwyższym
bez którego życie staje się
niczym kwiat bez wody,
umiera... bo słońce to mało, zbyt mało
żeby życia dodało.
Chciałabym móc Cię ująć w swoje dłonie,
i powiedzieć ciału niech Cię wchłonie,
i głęboko zakorzeni,
we krwi rozprzestrzeni.
Aby móc się cieszyć tobą na zawsze.

27 425 wyświetleń
180 tekstów
11 obserwujących
  • aloya

    17 February 2012, 13:08

    -Wiesz, - Aniu wracając do wiersza to nawet nie pomyślałam o Mickiewiczu czy Kochanowskim, tak pisałam co miałam w głowie.
    Męża mam chorego i tak w tym temacie zostałam.

  • aloya

    17 February 2012, 13:01

    To przecież Pan Kot we własne osobie, zawsze coś mu się nie podoba ale jego krytyka w sumie też jest ważna Aniu.
    Pozdrawiam serdecznie;)