Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

Zdawało mi się, że ją widziałem.

Szła chodnikiem wspomnień w cieniu granatowej nocy.
Z nieba spadały gwiazdy i rzucały swój blask pod jej stopy, jakby szeptały - idź...

W jej smutnej twarzy odbijały się resztki słońca. które kiedyś pieściło jej piękne usta
usta... co nigdy nie miały być moje
i oczy
co nigdy nie patrzyły w moją stronę.

Zdawało mi się, że ją widziałem.

Szła chodnikiem nadziei.
W drżących dłoniach trzymała serce.

Moje serce.

8001 wyświetleń
28 tekstów
41 obserwujących