Menu
Gildia Pióra na Patronite

Ballada

Zdarzyło się to gdy
słońce otulone różem
ujrzało swe oblicze
w lustrze jeziora!
oszołomione widokiem
z narcystycznym
podziwem
zbyt blisko skłoniło się
ku wodzie
wpierw zabarwiło ją
kolorem
a ta nim zaczarowana
wciągnęła je ku sobie
widziały to wiotkie trzciny
oniemiałe w zachwycie,
przerażone widokiem!
myślały, że słońce
na zawsze stracone!
a ono jak co świt
rozbudzone i odświeżone
od nowa zajaśniało!
19.04.2022

18 823 wyświetlenia
159 tekstów
4 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!