Menu
Gildia Pióra na Patronite

zdarza się, że przechodzisz
mi przez myśl.
idziesz w zaparte.
i jeszcze kłody
pod nogi Ci rzucam,
co byś się nie spieszył
na tym spacerze.

zdarza się, że czuję Cię
na końcu języka.
niebo w gębie.
i jeszcze smacznego
życzę sobie przełykając.
choć apetyt rośnie
w miarę jedzenia.

zdarza się, że wpadasz
mi w oko.
patrzę jak w obrazek.
i jeszcze jak cię widzę,
tak cię piszę.
bo co z oczu
to z serca.

11 337 wyświetleń
84 teksty
7 obserwujących
  • scorpion

    11 August 2020, 09:26

    Maba ma zboczenie zawodowe, mnie się podoba swojsko :]

    A co do zboczeń, to najbardziej chwyta mnie druga zwrotka :P

  • Merytoryczna

    10 August 2020, 22:38

    Maba, wyszło takie "swojskie" określenie. Szczerze mówiąc nawet nie zwróciłam na to uwagi. Dzięki za spostrzeżenie! :)