Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz Tekst dnia 20 September 2023

odnowa

zdarza się
że jestem
lekkością zmierzchu

spaceruję wtedy boso
po łąkach
falowaniem sukienki
kołyszę kwiaty do snu

cichymi zachwytami
budzę pierwsze nocne motyle
obserwuję krąg nowego
niekończącego się
życia

14 060 wyświetleń
88 tekstów
29 obserwujących