Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

*** (przepraszam)

zdarza mi się zapomnieć
do ciebie zadzwonić
mamo
jakby od naszej ostatniej rozmowy
ledwie dzień minął

a to już miesiąc
drugi leci

w zegarze
tak szybko
przeskakują wskazówki

innym się to nie zdarza
wiem
przecież

ja tylko żyję tak jakoś
w pośpiechu
ciągle spóźniona
na ostatni tramwaj

146 998 wyświetleń
1738 tekstów
256 obserwujących
  • 6 September 2019, 14:38

    Zazwyczaj to, co ważne, ludziom umyka.

  • Kamil Borkowski

    6 September 2019, 11:52

    :(

  • kati75

    6 September 2019, 10:42

    smutne ,że mamy czas na wszystko inne ,na to co ważne brakuje nam czasu.

  • onejka

    6 September 2019, 08:29

    Bardzo to smutne, gdyż patrzę z perspektywy matki i córki, której matka zmarła przedwcześnie... i tak sobie myślę, że jeśli czegoś można sobie nie wybaczyć, to tego, że się nie miało czasu dla matki...