Menu
Gildia Pióra na Patronite

Wbrew

Zdarte buty, dziurawy sweter,
gałgankowa lalka,
kromka chleba,
ziemniak w mundurku,
szklanka mleka,
pocałunek matki na dobranoc.
Radość dziecka,
szczęście ocalałej rodziny.
Czas niedostatku.
Czas wojennej zawieruchy.

Kilkanaście par butów, szafa ubrań,
kosz zabawek,
frytki, kebab, pizza...
butelka coli,
.......................................
smartfon do poduszki.
Niezadowolenie, dyskomfort
nieustanne uczucie
niezaspokojenia potrzeb.
Czas dobrobytu. Czas pokoju.

56 980 wyświetleń
467 tekstów
17 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!