Menu
Gildia Pióra na Patronite

96

Zdaję się, "Dusiciele" śpiewali 96 łez.
Po wczorajszym halnym nazbierałem
Dziewięćdziesiąt sześć jodłowych szyszek.

Uważam, że tamte Dziewięćdziesiąt Sześć,
Nagle wygaszonych ogni pięknych istnień,
Niech one nas łączą. Proszę.

To były serca serc.
Najważniejsze owoce ziemi.
Tej ziemi nam najbliższej.

Smutna historia.
Jesteśmy jej winni ręce na zgodę.
Nawet paść w ramiona i wypłakać 96 łez.

297 589 wyświetleń
4773 teksty
34 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!