Menu
Gildia Pióra na Patronite

Oto…czony

Z chirurgiczną precyzją
wciąż duszę kaleczy
przez szkiełko patrząc
(nie oko)

Gdziekolwiek zajdzie
tam bomby zrzuca
choć latać potrafi
(wysoko)

Zamiast gwiazd sięgać
zwiastunem być życia
w śmierci się pławi
(głęboko)

Lecz nie ma innego
stworzenia na ziemi
co w miłość obleka
(jak w kokon)

„oto człowiek”

grudzień 2014

28 113 wyświetleń
253 teksty
34 obserwujących
  • Odys syn Laertesa

    20 August 2015, 21:14

    Dzięki deszczu

  • Deszcz

    19 August 2015, 01:02

    ...w miłość obleka jak w kokon... ująłeś to tak, że wymowniej się nie da!