Menu
Gildia Pióra na Patronite

Ignorancja

Zbyteczny się staję
i przeszkadzam w życiu,
jestem jak butelka,
pusta po wypiciu.

Przeszkodą dla ciebie
są prośby wołanie,
pomocy z dna studni,
ucho nie dostanie.

Kiedyś mnie zabraknie
i wtedy zrozumiesz,
obojętność boli,
a pomóc nie umiesz.

Zawsze pośród ludzi
i cieszyć się umiał,
świat wokół wiruje,
on się już wyszumiał.

On zamknięty w sobie,
w jednej puszce coli,
pomóż tu człowieku,
jego bardzo boli.

2527 wyświetleń
24 teksty
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!