Menu
Gildia Pióra na Patronite

Zbyt łatwo

Zbyt łatwo zadać cios
w białych rękawiczkach.
Za parawanem maski
pozostawiając łzy do końca.

Zbyt łatwo zadać cios
pod pręgierzem myśli.
W szeregu ustawionych
do obranego celu zamiarów

Zbyt łatwo zadać cios
nie przyznając się do winy.
Łzy nie oczyszczą z grzechów
nie poskromią nienawiści.

92 598 wyświetleń
880 tekstów
21 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!