Menu
Gildia Pióra na Patronite

***

zbyt głośno
mi milczysz
za mało
rozumiem
lecz wiedz
że bolało
więc
napisać
próbuję
wiersz
wciąż kolejny
o wielkich marzeniach
o pasji
o zdradzie
o sercu w płomieniach
o krzyku
wśród nocy
o gwieździe jedynej
o morzu,
o suszy,
radości niczyjej
I zakończę go w sposób
w jaki kończę zawsze
odłożę długopis
I nawet nie zacznę
---------------------------------
Anna Płaczkowska

2584 wyświetlenia
48 tekstów
1 obserwujący
  • krysta

    15 June 2015, 12:53

    bardzo ładny...
    pozdrawiam :)

  • emi@

    13 June 2015, 19:55

    coś w nim jest...:)

  • Anna P.

    13 June 2015, 16:10

    Bardzo dziękuję za te miłe komentarze :)

  • mill

    13 June 2015, 14:58

    ...tak ...dziwnie nie widzialny ...ale my go zauważyliśmy Marianno ;)....a inni ?

  • nicola-57

    13 June 2015, 14:49

    czytam n-ty raz. TAK. To jest wiersz, bdb wiersz. I dziwnie niewidzialny...
    bardzo za. Pozdrawiam :)

  • mill

    13 June 2015, 00:01

    ...naprawdę świetny jest ten wiersz ;)......