Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

kiedyś się wszystko wyjaśni

zbyt długo w biały dzień
błądziłam wzrokiem w gwiazdach
zagubiona
jak jaskółka we mgle
szukałam miejsca na ziemi

aż jakiś głos mi kazał
odcumować linę
i wypłynąć na głębię

już białe porty miast majaczą w złotej mgle

jeśli zobaczysz stąd
zapaloną na brzegu latarnię
wiedz
że szczęśliwie dotarłam
i czekam na ciebie w bramie

137 912 wyświetleń
1393 teksty
282 obserwujących
  • Adnachiel

    22 November 2019, 16:46

    Brzmi jak obietnica, jak wysłuchana modlitwa, jak uśmiech na pożegnanie.
    Takie słowa przemawiają piękniej od gwiazd...

  • giulietka

    20 November 2019, 09:19

    Rodia, można też zakładać takie "zaślepki" na oczy. ;)

    Art., jeszcze nie Twoja kolej, ale na Ciebie czekałabym w barze.;)

    od yestem
  • 19 November 2019, 21:11

    Madź, to Ty czekałaś na mnie w bramie?
    Wolałem nie kusić losu. ;) :P

    Bardzo ładne.
    Dobrej nocki. :))

  • .Rodia

    19 November 2019, 12:31

    o 6 rano faktycznie bywa ta złota mgła, bo nie wybyczyłem się w łóżku tak jak miałem w planach i chyba najwyższa pora na zasłanianie rolet

  • giulietka

    19 November 2019, 12:23

    Malusiu, dzięki, miło Cię widzieć.;)

    Rodia, uśmiechnąłeś mnie.
    Nie. Piszę zwykle o szóstej przy do pierwszej kawy, to usprawiedliwia wszelkie majaczenie i stąd tyle mgły się ciągnie.;)

  • .Rodia

    19 November 2019, 12:16

    takie miłe dla oka w czytaniu, więc dopłynąłem wzrokiem do końca

    kto pisuje wiersze o 9 rano? czyżbyś wróciła z nocki?

  • Malusia_035

    19 November 2019, 10:31

    Piękny :)

    Pozdrawiam Cieplutko M :)