Menu
Gildia Pióra na Patronite

Moja wina

Zbyt długo
czekałam na ten dar
co życie mi niosło
nie winię ani losu
ani ciebie,
że stałeś za bramą
mych win

czasem twarz miałam
zsiniałą od bólu, od zimna
ludzkich oczu

od czekania łzy
zamarznięte na dłoniach

może zbyt długo tęskniłam
nie wiedząc wcale do kogo
i za czym
a ty byłeś kamieniem
który przypadkiem
los rzucił w pierś moją

zbyt długo oczy
miałam zamknięte
na ciebie

więc przytul mnie teraz...

Dla R*

9520 wyświetleń
76 tekstów
65 obserwujących
  • anna kowalczyk

    16 October 2012, 00:27

    jeszcze
    słowa
    odwracają głowę
    jeszcze
    na gesty przestrzeni brak

    za małe mam dłonie
    a Ty potajemnie miłość przynosisz mi w ustach
    _________________________________________________

    :):):)...pięknie Bogusiu...podziwiam...:)

  • EmilG

    15 October 2012, 21:37

    a ty byłeś kamieniem
    który przypadkiem
    los rzucił w pierś moją

    pięknie

  • słoneczniki

    15 October 2012, 20:17

    Piekny...

  • miramija

    14 October 2012, 21:19

    Piękny wiersz...

  • Sheldonia

    14 October 2012, 19:32

    Coś pięknego...

  • czarna mamba

    14 October 2012, 18:49

    pomimo smutku:(wiersz piekny:)

  • misiek45

    14 October 2012, 17:53

    Piękny wiersz i chyba warto było czekac?-milutko pozdrawiam i cieplutkiego wieczoru:)

  • IceCherry

    14 October 2012, 17:19

    "Nadzieja uczy czekać pomaleńku."

    Piękny wiersz, zadrżałam przez chwilę ;)

  • NieBoska

    14 October 2012, 17:10

    Dziękuję wam dziewczyny ;)

    Przytulona właśnie, cieplutko pozdrawiam ;)

  • aloya

    14 October 2012, 17:04

    Wzruszający i piękny:))