Menu
Gildia Pióra na Patronite

Zbudź ludzkiego Jezusa
z ponadludzkiego grobu

Niech wstanie z ranami
blady malowany purpurą

Zobacz – powiedz -
miłosierdzie na świecie

Wojna za wojną
śmierć dla życia
nicość

Gdzie byłeś żywy trupie

czemu ofiar nie pragnąc
dałeś nam je składać

Śmierć dla bogów
bożków i nieśmiertelników

Co wieczne na chwile
ulotne spojrzenie
Wdech i wydech
Człowiek – bóg
purpura

6086 wyświetleń
83 teksty
5 obserwujących
  • Wichura

    8 March 2015, 12:01

    Mocne. Świetne.