Menu
Gildia Pióra na Patronite

Divenire

Z braku miary
nie ogarniam nieba
nawet nie dotykam

gdy w dłoniach
piętrzy się życie
zbyt kruche choć nie okruszek

stawia znaki szczególne
jak stopy pochopne i szybkie
w nagłej pogoni

zbyt piękne
pochopne zbyt

- czy mogłabym przed tym
uciec?

http://www.youtube.com/watch?v=9qvglWAHDak

24 222 wyświetlenia
527 tekstów
51 obserwujących
  • Gaia

    9 March 2015, 15:21

    Sosny są wyjątkowe, ale lubię je w towarzystwie brzóz.

  • fyrfle

    3 March 2015, 19:05

    Masz racje , dlatego najlepiej mi w stadzie sosen.

  • Gaia

    28 February 2015, 22:12

    Fyrflu, tylko nielicznym udaje się znaleźć coś dobrego w samotności. Wszak jesteśmy istotami stadnymi. A dla takiej istoty najgorszą karą jest odrzucenie przez stado. A branie na litość to zwykła manipulacja, a może niezwykła - bo emocjonalna :)

    Pytania retoryczne Onejko to chyba moja specjalność. Siedzę sobie cichutko i gadam do siebie. Czasem zapytam. Czasem odpowiem. Lub tylko ciszę zostawię. Na deser. :)

  • onejka

    27 February 2015, 10:21

    Pytania retoryczne sprawdzają się na zamyślenie ... zamyśliłaś, Poetko :)

  • fyrfle

    4 February 2015, 17:31

    Mówią, bo nie umieją być samotni i liczą na litość.

  • Gaia

    4 February 2015, 10:43

    Fyrfle, mówią, że myślenie ma przyszłość, albo że przyszłość to sposób myślenia... Któż zgadnąć się poważy :)

    Yestemku, chyba nigdy nie wiem czy to już pora na czas... Ale lubię rozwijać te kolejne sreberka, choć stawanie się - bywa trudne, to fakt :)

    Dziękuję za przemyślenia i odpozdrawiam :)

  • 2 February 2015, 23:51

    A chciałabyś uciekać? ;)
    W tym, co trudne do ogarnięcia piękno rośnie także do rozmiarów niewyobrażalnych.
    Pozdrawiam. :)

  • fyrfle

    31 January 2015, 07:29

    Dające mi do myślenia. Pozdrawiam.