Menu
Gildia Pióra na Patronite

nie ma mowy, ktorą na mnie stać

zbliżanie nie jest mowa o ciele
schowanej w przestrzeni

jest prawie za blisko
by pamiętać że skóra to wszystko
na co mnie stać
że mogę kupić
nie mając
na

zapominam, że ono pompuje krew
i że ten we krwi tlen
budzi chęć by pooddychać

co mi przyświeca
wieczorem
gdy się trzęsie człowiek
chowając drżenie
na chłodnym balkonie

co płynie
schowane na deszczu

i ucieka
że niby dla zdrowia biegam

dla zdrowia
tak odrobinę większą będąc na niby

skoro słysząc iż jestem
chowam wieczorem myśl każdą
w ciszy

14 211 wyświetleń
276 tekstów
32 obserwujących
  • .Rodia

    12 July 2016, 20:07

    sam nie wiem

  • .Rodia

    7 July 2016, 20:25

    bolączknota

  • .Rodia

    8 June 2016, 18:13

    cieszę się widzą ciebie tutaj

    myślałem że baobaby Cię przerosły
    albo wyrosłaś z nich

    no proszę

    trochę jakby mnie ktoś uszczypnął

    witaj

  • anomalia

    8 June 2016, 02:11

    "jest prawie za blisko
    by pamiętać że skóra to wszystko
    na co mnie stać"

    byłam pewna, że przeczytam, że skóra to przecież wszystko, za co można Cie złapać. Bo przecież nie za słówka.

    (urządziłam sobie dzisiaj prywatne Dziady. Toteż pozdrawiam, mrocznie, serdeczność jest już passe!)

  • .Rodia

    6 June 2016, 18:29

    Wcześniej wyszedłem z uczelni więc odespalem sobie nieco a budząc się o 23 trudno już o sen

    Niezłe zestawienie
    Wysil się tak na dłuższą niż sentencja puente