Menu
Gildia Pióra na Patronite

Krok po kroku

Zbliż się

Podejdź mój miły,
Zatoń w mych oczach,
Byś nie tonął w kłamstwach świata.

Podaj mi dłoń

Ukażę ci miejsce,
Gdzie schowam twe serce,
Będę go chronić.

Przytul mnie

Chce podarować ci moje ciepło,
Byś nie zaznał nigdy więcej
Tego chłodu bijącego od ludzi.

Pocałuj mnie

Dotknij wargami moich ust
Zapieczętuj ze mną
Wyłonienie z płomieni przeszłości.

Zatańcz ze mną

Pokażmy innym,
W powolnym tańcu swój promienny, jakże szczęsliwy uśmiech.

Zostań i kochaj.
Ale nie uciekaj.
Boleśnie zranisz,
Niczym mi tym nie pomożesz.
Ze strachu uciekłeś.
Znam powód - się zakochałeś.
Więc zacznijmy od początku:

Zbliż się...

12 023 wyświetlenia
76 tekstów
50 obserwujących
  • PetroBlues

    19 April 2011, 08:21

    Dostać taki wiersz od swojej damy serca...marzenie:)) Pozdrawiam:))

  • ada221191

    22 June 2010, 17:36

    Dziękuję ;) Pozdrawiam również!