Menu
Gildia Pióra na Patronite

jeszcze ja

Zbawiciel
od dawna
w niebie na ziemi
wśród nas

a ludzie

nadal tępią
swoje gwoździe

o krzyż

84 091 wyświetleń
2127 tekstów
24 obserwujących
  • RozaR

    17 January 2017, 22:46

    Bardzo dobre - uznanie - myśl przednia .

  • wdech

    17 January 2017, 13:09

    CO?
    ty jesteś naćpaną prowokatorką
    ~bologlucianka
    ŻENUA
    pokaż twarz, to porozmawiamy

    grzecznie proszę
    odejdź - biedny człowieku

  • wdech

    17 January 2017, 12:39

    ~bologlucianka
    tobie nie wystarczy powiedzieć prawdę a więc
    twoje komiksy* umysłowe, mnie już nie zajmują więcej. Szkoda moich słów.
    Natomiast UPOMINAM cię, nie ty biedna* kobieto, będziesz mi mówić
    co mam pisać i z kim kiedy i o czym rozmawiać

  • wdech

    17 January 2017, 12:32

    To prawda Abdachielu, ale to byli nieliczni...
    choćby Ty :)

    bolo w POszukiwaniach, nadział się na życiowy granat, stąd ma wielokrotność niestabilną osobowości

    cóż począć...
    he he

  • Adnachiel

    17 January 2017, 12:24

    Byli i inni co śmiali, a Bolo przyszywa, bo może sam ono było, tylko perukę zgubiło.

  • wdech

    17 January 2017, 12:14

    skoro znowu o mnie...
    to uprzedzałem, by nie brać ze mnie przykładu
    :P
    /wszyscy ponoć tu dorośli...
    jedni w lewo, drudzy w prawo/

    jeżeli mam coś komuś do powiedzenia, to mówię to WPROST, bez owijania w papierek dla lepszej czytelności nienadążajacych*. Mam tu jedno konto i w zupełności mi wystarczy.
    Jeżeli coś cię tu ~bologlucianko boli
    to już twoja sprawa i jak widać, niejedyny problem. Ty w ogóle mnie nie interesujesz.
    Ale też wiedz, że nie przeszkadza mi /to o [...]

  • Adnachiel

    17 January 2017, 10:35

    Bolo, lubię Cię :) A najbardziej te Twoje teksty bez ogródek, czasem to bolesna prawda, ale jednak prawda :)
    Zabawny z Ciebie gość i myślę, że świat takich ludzi potrzebuje.
    Jednak poezji wdecha się nie czepiaj, on pisze naprawdę świetne wiersze.
    W moim mniemaniu nawet jedne z najlepszych na Cytatach.
    Co zaś dotyczy Murgrabiego to wierzyć mi się nie chce, za to o Tobie słyszałem, żeś brat przyrodni Paladina :)

  • giulietka

    17 January 2017, 09:34

    Pewnie masz rację, Bolo, ale ja oceniam wiersz, autora już trochę poznałam;)

  • giulietka

    17 January 2017, 09:18

    To jeszcze ja się ucieszę.
    Podpisuję się pod słowami Adnachiela;)

  • Adnachiel

    17 January 2017, 09:00

    Kolejny świetny wiersz Twojego autorstwa.
    Jestem pod wrażeniem, to bardzo wartościowy tekst.
    Cieszę się, że takowe wiersze powstają.