Menu
Gildia Pióra na Patronite

po lewej sad

zazieleniłam się w sobie
i mam tamte oczy
czekałam rok cały na podróż
do miejsc
gdzie bagaż nic nie znaczył
jeszcze

pachnie domem

biegnę w żółtej sukience
wszystko wraca

bo maj
jest jak kładka
do codzienności świętej
do dzieciństwa białego

w czereśniowych płatkach

22 019 wyświetleń
189 tekstów
51 obserwujących
  • luterin

    27 May 2014, 11:29

    Wierzę, że każdy ma swoje miejsca do których wraca.
    I różne są to podróże...
    Dziękuję wszystkim, którzy zechcieli zatrzymać się z komentarzem.
    Jest mi bardzo, bardzo miło.
    :))

  • Naja

    6 May 2014, 23:01

    Ładnie, majowo, i nie tylko...:-)))

  • RoxyRox

    5 May 2014, 11:32

    Miękko, lekko i przytulnie ;)

  • Pechowa_

    5 May 2014, 08:34

    Wspaniale piszesz... i właśnie zabieram do zeszytu taki Skarb ;)
    Pozdrawiam

  • Janya

    4 May 2014, 20:45

    śliczny wiersz..bardzo podoba się;))
    pozdrawiam;)

  • Xavier.

    4 May 2014, 20:19

    Świetny wiersz..te czereśniowe płatki w puencie dają tyle nadziei..
    Pozdrawiam serdecznie;)

  • czarna mamba

    4 May 2014, 17:36

    mniam :)taki pyszny :)

  • Czinka

    4 May 2014, 17:33

    Piękny wiersz
    majem powracasz do miejsc ,gdzie świat był beztroski

    pozdrawiam

  • Gaia

    4 May 2014, 17:15

    U mnie to miejsce
    tonie w jabłoniowym muślinie
    w bieli i różu roztańczył się wiatr
    a z nim koloryt i smaki
    dzieciństwa

    Mam tam ławeczkę i właśnie usiadłam.
    Witaj.
    :)

  • Tygrys

    4 May 2014, 17:12

    Wiersz zatrzymał i przywołał blask. Fiszka