Menu
Gildia Pióra na Patronite

Drzewa...

Zazdroszczę drzewom mądrości...

każde inaczej piękne
z inną historią wzrastania

jedne zasiane przez wiatr wojny
inne z rąk człowieka życie otrzymały

przytulone do siebie
w braterskim gałęzi dotyku

w górę nieba wzrastają
bez waśni, wojen i podziałów

wespół z wiatrem i różnorodnym ptactwem
pieśnią chwalą Pana

ileż w nich pokory i zrozumienia
że kochać to być drzewem dla drzewa

a u nas tak często człowiek dla człowieka
człowiekiem być nie potrafi... ♥️

189 977 wyświetleń
1575 tekstów
600 obserwujących
  • EliWerra

    16 February 2021, 19:53

    Piękne.

  • szpiek

    8 July 2020, 15:42

    Zazdroszczę twórcy mądrości ... ;)

  • 22 March 2020, 22:47

    Zgadzam się z Dziewczynami.
    Dobranoc. :))

  • Seneka 18

    22 March 2020, 10:33

    Witajcie Kochani... Fajnie Was widzieć, tyle czasu kiedyś spędzaliśmy razem... to były miłe chwile...
    Zdrówka Wam życzę, uważajcie na siebie.

  • motylek96

    22 March 2020, 08:36

    Miło cię znowu czytać.
    Pozdrawiam🙂

  • Papużka

    22 March 2020, 07:52

    Musimy się jeszcze wiele nauczyć od "drzew"... :)