Menu
Gildia Pióra na Patronite

Za oknem

Zazdroszczę Ci tego zapachu
Kiedy wstajesz rano
Niewywietrzonego pokoju, po udanej nocy
Czy tak właśnie pachnie szczęście ?

Zazdroszczę Ci bałaganu w kuchni
Po rodzinnym obiedzie
Niepozmywanych naczyń, rozlanej kawy
Czy tak właśnie wygląda szczęście ?

Zazdroszczę Ci tego dotyku
Który pieści Twoje udo
Niegrzecznych rzeczy, o których nie mówimy dzieciom
Czy tak waśnie czuje się szczęście ?

Zazdroszczę Ci słowa kochanie
Wypowiadane codziennie
Niezapomnianych zdań, nie zawsze zakończonych kropką
Czy tak właśnie słyszy się szczęście ?

Zazdroszczę Ci Twojego Boga
Wysluchanych modlitw
Spełnionych marzeń, wypowiadanych w kościele
Czy to jest właśnie szczęście, którego nie Mam ?

12 563 wyświetlenia
61 tekstów
0 obserwujących
  • RozaR

    20 November 2016, 11:35

    Tekst nawet mądry - czyli pomysł i myśl przednia.
    Warsztat.
    No i zbyt bezpośrednio - może należy opisać obrazy ?

  • Cris

    19 November 2016, 21:01

    dla każdego szczęście pachnie inaczej, ważne by upajała woń...
    :)

  • silvershadow

    19 November 2016, 11:11

    Czytając widzę, jakie mam szczęście w nieszczęściu ...
    Ciekawie napisany tekst.