Menu
Gildia Pióra na Patronite

***

zazdroszczę dziś każdej kropli deszczu
która spadła... na twoje usta...

marzę by jak one przylgnąć sobą
do warg czerwonych krawędzi
poznać ich kształt... poczuć ich smak...

pragnę strugą deszczu ulewy gwałtownej
spłynąć pod rozchyloną koszulę...

bezwstydnie... niespiesznie... zachłannie...

przenikać sobą w głąb ciebie i znaczyć
wilgotną pieszczotą ślady na skórze...

kroplą po kropli przylgnąć do serca...

tam wsiąknąć... i pozostać przy tobie...

14 445 wyświetleń
126 tekstów
32 obserwujących
  • miramija

    17 May 2012, 17:56

    Dziękuję wszystkim za odwiedziny i komentarze :) pozdrawiam serdecznie :)

  • annak

    17 May 2012, 16:26

    Marysiu b.ładnie i subtelnie...
    pozdrawiam serdecznie...

  • sprajtka

    17 May 2012, 13:25

    Płynęłam z każdą kroplą ...