Menu
Gildia Pióra na Patronite

w sumie o niczym

zawsze jest
wyjście przed którym drżą ci dłonie

i ten przymarznięty bezruch;
ciepły język
jak zimny prysznic

nie wiem czy przyklejony do świata
bądź oderwany od siebie

ułożony jak ostatni puzzel
pośród kolejnego pudełka

może ktoś to kupi
w te pełne magii
święta z kapelusza

tak czarujące miejsce w ostatnim rzędzie
tutaj wszystko porusza się na scenie
i tylko tak porusza

tłum stoi wciąż
choć nawet kurtynie to już zwisa
ktoś klaszcze szarpiąc mi kawałek kolejnego milczenia

i tylko końcówka papierosa grzecznie
przestaje parzyć w dłonie

świetlana przyszłość?
aż mnie pali w oku od wzruszenia

14 252 wyświetlenia
276 tekstów
32 obserwujących
  • sprajtka

    20 February 2015, 23:38

    Trudno wyliczyć ...

    łatwo zatrzasnąć się w sobie
    gdy świat bez widok
    by nie oglądać się za siebie
    mając ścianę za jedyne oparcie

  • .Rodia

    20 February 2015, 21:56

    dziękuję za wasze komentarze

  • Elizabetta

    20 February 2015, 20:44

    W sumie to o czymś jest.

  • 20 February 2015, 13:54

    udzieliło Ci się ode mnie Marku , zapewne ;)

  • .Rodia

    20 February 2015, 10:54

    jestem bardzo zadowolony z życia które wiodę
    nie interesuje mnie ciemna masa, plebs, ludzie którzy się sprzedają i nie mają cienia ambicji, czasem się przyglądam - nic prócz tego, nie rusza mnie " i tylko tak porusza"
    to co napisałem również mnie nie zadowala
    pisałem tak by rozsądnie wyglądało, że niby ja i wgl

    podsumowując pisałem by rozgrzać palce i może znaleźć nową formę dla siebie
    chyba że zacznę esejować
    odpowiadając na pytanie - nie ma we mnie pesymizmu
    spokojnego dnia

    ps
    ależ się zrobiłem rozgadany ostatnio

  • 20 February 2015, 07:12

    Sarkazm popija drugie śniadanie ironią , lubię takie menu na dobry początek dnia . Trudny , bardzo trudny , czyżby wyparty przez pesymizm
    życzę uśmiechu .. już wiem dlaczego Cie nie lubię ;)moja Ty treści pokarmowa , sorry to taki żarcik ;)