Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

Jutrzenka

"Zawsze gdzieś czeka jakaś mała radość. Istnieją kwiaty, które kwitną nawet w zimie"
Phil Bosmans

Jeśli nie wierzysz
to nie gaś w innych
tej nadziei
co ich przy życiu trzyma

łatwo podeptać
marzenia
gdy po kruchym lodzie
się niezmiennie stąpa

ludzie wątpią
w Ciebie
ale gdy przychodzisz

otwierasz oczy
tym co dawno spali
budzisz dusze
zwiędłym kwiatom

dajesz życie tym
co na krawędzi stali

tym ,którzy muszą odejść
ścielesz błękitem ścieżki

zawracasz z drogi
tych co błądzą

tym co wierzą
otwierasz okna
wpuszczasz do serca światło.
https://www.youtube.com/watch?v=D3PDoxrsE48&ab_channel=SamuelsenMusicVEVO

65 490 wyświetleń
735 tekstów
45 obserwujących
  • kati75

    17 December 2021, 09:16

    Chciałam Wam podziękować za gwiazdki,zeszyty ,serca i za to ,że jeszcze chce się Wam mnie czytać;-)dziękuję i pozdrawiam ciepło;-))

    od Fergus, Giakonika, RedRose