Menu
Gildia Pióra na Patronite

Będę sumienieM...

Zawsze będę gdzieś niedaleko Ciebie,
będę przemierzał śladami Twojego żywota
tajemnicą okryty, niezauważalny jak duch ,
cieniem okryję niczym przejmująca zgryzota.
Twoje ślady stóp będę przeszłością malował
zapomnianej już dawno prawdy cieniem ,
przed wzrokiem rozmyję się niepostrzeżenie we mgle,
serce do drżenia przyprawie przeszywającym spojrzeniem.
Zimnym oddechem zmrożę na zawsze Twe powieki
nie pozwolę zapomnieć ,pamięć będzie trwać już wieki ...
będziesz prawie czuła ,że obejmuję Cię ramieniem
...nie uciekniesz już, będę Twym bolącym sumieniem.
Chcę tylko by Twe słowa i krzywdy wyrządzone w przeszłości
nie okryły nigdy mgły zapomnienia z przyszłości.

....z chaosu myśli powstałe cd...(M35)

aut.~ I ภ ғ ĭ ภ ĭ т ε ~
10.02.2020

10 920 wyświetleń
94 teksty
22 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!