Menu
Gildia Pióra na Patronite

noce uparcie bezsenne

zawróć moje niepokoje
porastają brzegi wszystkich dróg
bo zawsze idę w mrok
jakbym znała najlepiej
miejsce do usypiania zmęczonych słów
a kiedy sukienkę zakładam
w jesienne kwiaty
czas mi więdnie na udach
i nie rodzi się nic

w tobie też jest odległość
od tego co się głowie nie mieści
a pod żebrem ma miejsce

i krwawi
i tkwi

22 019 wyświetleń
189 tekstów
51 obserwujących
  • No_One_

    7 May 2020, 22:12

    Wspaniale wiedzieć,że wciąż dodajesz.
    Pozdrawiam

    • luterin

      22 January 2023, 10:16

      No_One_
      Jak pięknie mi wiedzieć, że czytasz.

  • luterin

    23 March 2019, 21:02

    Niejedno wierszydlo, przez serca krwawienia i rozterki, nazgrało się :)

  • onejka

    12 March 2019, 09:59

    sercowe rozterki, życiowe niepokoje...krwawią i tkwią...świetnie napisane

  • 10 March 2019, 13:21

    Być może, a myślałem, że tylko brzydale są wzrokowcami... :)
    Miłego popołudnia. :))

  • luterin

    9 March 2019, 23:57

    Yestem, a może po to właśnie jest. By widzieć...

    Papużko, to za duże słowa na wiersz ten chropowaty. Dziękuję jednak :)

    Pozdr.

  • Papużka

    9 March 2019, 08:59

    Niesamowity... brawo

  • 8 March 2019, 20:43

    Bo nocą najjaśniej widać ból...
    Pozdrawiam. :)