Menu
Gildia Pióra na Patronite

Aleppo

Zawołaj ptaki ze wszystkich stron świata
Co swoim głosem każdy ból łagodzą
Niech im ostatni raz do snu wiecznego
Kołysankę jak z bajki zanucą
Niech ich otulą Twe upadłe mury
Niech skały będą dla nich jak puch
Niech słońce skieruje na ich twarzyczki
Najdelikatniejsze swoje promienie
I niech zapłacze nad nimi niebo
Ciepłym, łagodnym deszczem
I niech obmyje oczka zakurzone
Dzieci niewinnych z piekła na Ziemi

3917 wyświetleń
41 tekstów
1 obserwujący
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!