Menu
Gildia Pióra na Patronite

Wizyta Boga

Zawitał do mnie Bóg ...
nie podał swojego imienia ...
powiedział, że dał mi wszystko
i że już tego nie zmieni ...

Pokazał mi, że już tu będzie
i że teraz sam wybieram
czy biorę od niego szczęście
czy w piekle się poniewieram ...

Oznajmił, że nie jest mu przykro ...
że wszystko to być tak musiało ...
usmiechnął się do mnie po trzykroć
i lico mu już tak zostało ...

Powiedział, że przyszedł już czas
bym skarby wziął w swoje ręce
i trzymał je mocno 'O TAK!'
i w bagno nie cofał się więcej.

71 030 wyświetleń
1135 tekstów
9 obserwujących
  • Michaelowa

    19 April 2020, 08:58

    Ładne słowa, zastosujcie w życie
    a słowa Boga usłyszycie:
    "Odwołam plagi egipskie,
    bo wypełniliście pokoju misje"