Menu
Gildia Pióra na Patronite

***

zawisł smród
dogasającego papierosa
zastygł w bezruchu rattanowy fotel
rozbiegane oczy wnucząt szukają
niedawnego ciepła dotyku
w ciszy rozchylając jak rybki usta

muszą obejść się smakiem
niedoczytanego morału

Sylwia Pryga

40 647 wyświetleń
285 tekstów
27 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!