Menu
Gildia Pióra na Patronite

Akt

Zawirowało życie
I stanęło na baczność.
Żegnając łzą śmierci,
Twój akt wybity czarnym atramentem,
Zgubna chwila -
Wpiszą w księgę Twoje zejście.
Tylko przez okamgnienie łez co nie miara-
Wyleją?
Nad złowieszczą plamą – wspomnieniem
na kartce papieru.

24 006 wyświetleń
235 tekstów
6 obserwujących