Menu
Gildia Pióra na Patronite

spojrzenie

zawiesił sie czas
w przestrzeni
cupnął na pniu i podparł
się korzeniami drzewa

leśna cisza przeplata się z
kojącym śpiewem ptaków
widokiem pracowitego żuczka
niesfornym omomiłkiem

wdzięczna jestem za tą chwile
gdzie czas wspomina milej
zaprzeszłe chwile
uciekam wzrokiem ukradkiem...

w gąszczu drzew kwitną
błękitne niezpaominajki
marzę o jednym
ciepłym spojrzeniu
z twoich zielonych oczu...

24 000 wyświetleń
235 tekstów
6 obserwujących
  • szpiek

    23 May 2018, 21:25

    Trafił w mój gust

  • 23 May 2018, 12:56

    pieknie

  • 22 May 2018, 19:55

    zielone oczy...to rzadkość, zwykle są niebieskie albo brązowe

  • .Rodia

    22 May 2018, 18:19

    za tę chwilę*

    ogółem widać włożoną pracę
    ładne