Menu
Gildia Pióra na Patronite

Przelotnie

Zawekowałem liście
na zimę
w pękatych słojach
milczą marzenia
szeleszczące od wspomnień

Pajęcza nić
przecina błękit nieba
obojętnego jak bryła lodu

Mam odciski
od zakręcania pokrywek
między liśćmi moje dzieciństwo pływa
w zlewie pamięci

Jesień kolorowa bywa...

127 935 wyświetleń
1427 tekstów
95 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!