Menu
Gildia Pióra na Patronite

zbyt rzadko trzymasz mnie za rękę

zauważyłam,
że zbyt rzadko trzymasz mnie za rękę
tak po prostu... bez powodu
podczas spaceru czy filmu
kolacji śniadania marudzenia chrapania
bycia

chyba ci o tym nie mówiłam
ale brakuje mi tego tej subtelnej rozkoszy
rozsmakowania się roztopienia
zatracenia

twoje dłonie zaciskające się na moich palcach
ciepło skóry
ten nieśmiały dreszcz który wstrząsa do głębi
przenika rozpala...

i chociaż kąpiemy się w deszczu
choć przemakamy nim do ostatniej nitki
to czasem...
tak - chcę zaznać burzy
bądź burzą

jesteś. bądź tęczą
wisienką.

8077 wyświetleń
76 tekstów
11 obserwujących
  • 6 March 2014, 22:57

    Prześliczny ! Pozornie proste gesty, mają wielką moc.
    Pozdrawiam A.