Menu
Gildia Pióra na Patronite

***

Zatrzymuje w sercu miejsce,
choć nie starcza na więcej,
miłość przepełnia pokój.

Uczucia nie potrzebują klamek,
gdy drzwi wciąż otwarte
wypuszczają jedynie żal.

Ściany ciągle nie pomalowane
jakby zabrakło barw
wypełniających zaległe wyrazy.

Sufit w kolorze błękitu,
na którym myśl jest gwiazdą
błyszczącą dla innych.

Słowa bywają domem
z bezpieczną przystanią,
w ludziach został klucz.

147 651 wyświetleń
2018 tekstów
322 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!